ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї ошукали українців на 45 мільйонів, збираючи кошти на дрони для ЗСУ

Маркіян Рой

|

Правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більш ніж 45 мільйонів гривень під приводом продажу дронів для ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, підозрювані організували схему заволодіння коштами громадян під час придбання безпілотних літальних апаратів.

Вони створювали видимість здійснення реальної господарської діяльності з постачання квадрокоптерів, пропонуючи їх за ціною, нижчою від ринкової на 20-30%. Але оплату за товар покупці мали здійснювати відразу в повному розмірі на рахунки фізичної особи підприємця.

В подальшому ці гроші перераховувались не за призначенням. Після отримання коштів та спливу певного проміжку часу підозрювані повідомляли потерпілим неправдиву інформацію про арешт товару або затримки у перевізників. Згодом їм говорили, що постачальник – шахрай.

У Нацполіції зазначили, що потерпілі збирали кошти на безпілотники різних модифікацій та їх комплектуючі для відправлення знайомим військовим у зону бойових дій. За результатом моніторингу пропозицій з продажу БПЛА 92 потерпілих перерахувало шахраям понад 45 мільйонів гривень. Серед ошуканих – громадяни з усіх регіонів України різного віку й професій, яких обʼєднало бажання допомогти українським військовим.

Трьом особам повідомлено про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України). За даними Української правди, йдеться про київського підприємця Назара Ткаченка, мешканку Ковеля Ірину Приступу, а також Олесю Матякіну (проживає в Туреччині).

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото:  Офіс генерального прокурора, Поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *