ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала інженера, який хотів передати РФ та Ірану розробки у сфері кораблебудування

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали «на гарячому» в Миколаєві інженера-конструктора стратегічного підприємства «Укроборонпрому», який збирався передати спецслужбам Росії та Ірану технічну документацію щодо українських секретних розробок. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

За даними контррозвідки СБУ, зловмисник мав передати інформацію одразу двом «клієнтам». Перший – росіянин, який працює на одному із машинобудівних заводів рф та співпрацює зі спецслужбами країни-агресора.

Іншим «замовником» розвідінформації виявився громадянин Ірану, якого раніше в Україні вже було засуджено за шпигунство.

Зараз іноземець перебуває у близькосхідній країні та працює на іранську розвідку під «прикриттям» посадовця місцевої компанії з виробництва високотехнологічної продукції.

Обидва іноземці діяли окремо один від одного, а зв’язок з українським інженером-зрадником підтримували через анонімні чати у месенджері.

За наявними даними, зарубіжні спецслужби сподівались отримати новітні розробки України для налагодження серійного виробництва власних комплектуючих для військових кораблів.

Серед основних компаній, що планували використати українські технології, були російські заводи, які будують судна для військового флоту рф.

В СБУ запевняють, що спрацювали на випередження і спроба передачі за кордон стратегічно важливих розробок України була зірвана.

Під час обшуку у затриманого було вилучено мобільний телефон, який він використовував для копіювання секретних документів та комунікації з іноземними шпигунами.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *