ОСТАННІ НОВИНИ

Привласнили кошти на ремонті лікарні: на Львівщині підозрюють організовану групу

Маркіян Рой

|

На Стрийщині місцевого депутата, директора лікарні та керівника приватного підприємства підозрюють у привласненні коштів на ремонті лікарні. Про це Львівському порталу повідомили у  відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, на Стрийщині місцевий депутат організував та реалізував схему з привласнення коштів під час проведення будівельних робіт корпусу лікарні.

Для цього він залучив директора однієї з міських лікарень району та «потрібного» суб’єкта господарювання, з яким було укладено договір підряду.

Щоб створити видимість законних повноважень депутата на об’єкті, його визначили технічним директором проєкту.

В подальшому, директор приватного підприємства вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт та довідок про їх вартість неправдиві відомості. В останніх завищено обсяги виконаних робіт, використаних матеріалів, а також їх вартість. В свою чергу, службова особа медичного закладу погодила та підписала неправомірні документи.

Внаслідок цього підряднику безпідставно перераховано майже 800 тис. грн.

Депутату, директору лікарні та керівнику приватного підприємства інкриміновано заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366,  ч. 5 ст. 191 КК України).

Директора лікарні відсторонено від виконання обов’язків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *