ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам, помешкання яких постраждали від ракетного удару, виплатять компенсації

Ольга Денисяка

|

15 січня на позачерговому засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради прийняли рішення про виплату компенсацій для мешканців, житло яких постраждало внаслідок ранкового ракетного удару. Йдеться про кошти на відновлення вибитих вікон і дверей у житлових будинках. Нагадаємо, за кожне вибите вікно місто компенсує людям до 12 тис. грн, за одні вибиті вхідні двері – до 8 тис. грн. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Також для оперативної комунікації з мешканцями в бізнес-центрі на вул. Науковій, 7а з 14:00 год. працюватиме виїзний ЦНАП. Тож постраждалі зможуть вже сьогодні отримувати там всю необхідну інформацію та подавати документи для отримання компенсації.

Попередньо такі рішення погодили на виїзному засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Ми запускаємо процедуру прийняття заяв від мешканців на отримання компенсації. Подавати документи можна вже сьогодні. Мешканці можуть звертатися у будь-який зручний для них ЦНАП. Та разом з тим виїзний ЦНАП буде працювати у бізнес-центрі на вул. Науковій – навпроти тих житлових будинків, які постраждали. Запрошуємо мешканців звертатися, подавати документи, щоб максимально швидко отримати компенсацію», – сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Посадовець уточнив, що, за попередньою інформацією, внаслідок ранкового ракетного обстрілу у Львові пошкоджено 19 житлових будинків. Вибито понад 400 вікон.

Як оформити компенсацію для заміни вікон/вхідних дверей

Одноразова матеріальна допомога надається одному з представників домогосподарства (власнику/співвласнику, орендарю, внутрішньо переміщеній особі), який зазнав витрат на встановлення пошкоджених вікон/вхідних дверей.

Для отримання допомоги до ЦНАПу потрібно подати відповідну заяву, до якої додаються:

  • копія паспорта громадянина України/копія паспорта з безконтактним електронним носієм з наявним оригіналом довідки про реєстрацію місця проживання (перебування);
  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • інформація про рахунок у банківській установі та його реквізити;
  • акт візуального обстеження про виявлені пошкодження внаслідок ракетного удару, складений управляючою компанієї/ОСББ/ЖБК та ін.
  • копія документа, який підтверджує фактичну вартість витрат/оплати послуг (копії товарних чеків, квитанцій тощо).

Додатково, залежно від категорії заявника, подаються:

  • власником/співвласником житлового приміщення – копія документа, який підтверджує право власності на житлове приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань;
  • орендарем житла – копія договору оренди житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань;
  • внутрішньо переміщеною особою – довідка про взяття на облік за адресою житлового приміщення, яке зазнало ушкоджень/руйнувань.

Всі виплати здійснюватимуть на карткові рахунки.

Нагадаємо, вранці росіяни завдали ракетного удару по Львову. Було влучання в об’єкт інфраструктури. Троє людей зазнало поранень. Вибуховою хвилею вибило вікна у 19 житлових будинках. Є пошкодження у дитячому садочку №165,  школі №45 та приватній Школі вільних та небайдужих. Пошкоджень зазнала і будівля Центру зайнятості.

Загалом вночі 15 лютого Повітряні сили знищили 13 з 26, запущених Росією ракет різних типів. Російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування – «Калібр», балістичними ракетами «Іскандер-М»/ KN-23, зенітними керованими ракетами С-300, керованими авіаційними ракетами Х-59.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *