ОСТАННІ НОВИНИ

Засудженому за зґвалтування та вбивство на Львівщині не вдалось пом’якшити вирок

Наталя Дуляба

|

Чоловік, засуджений за зґвалтування та вбивство жінки на території замку у Золочівському районі, програв апеляцію і не зміг пом’якшити вирок. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про злочин, який стався ще у серпні 2021 року в одному з міст Золочівського району. Тут 37-річний засуджений зґвалтував, а потів вбив свою знайому.

Доведено, то того дня чоловік на території місцевого замку мав зустріч із жінкою. Вони обоє розпивали алкоголь, втім згодом між ними виник конфлікт, в ході якого фігурант взяв жертву за голову і вдарив декілька разів об металеву конструкцію.

Після цього зловмисник затягнув жінку до пожежної водойми, де і зґвалтував її.

«Проте на цьому засуджений не зупинився, він взяв пасок від сумки жінки, обмотав шию потерпілої та задушив. Після цього тіло викинув у водойму та втік з місця події», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві та зґвалтуванні (п.10 ч.2 ст.115 та ч.5 ст.152 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у вигляді 11 років тюрми.

Втім адвокат обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій заперечував вину у зґвалтуванні та просив засудженого у цьому виправдати. Однак апеляційний суд не задовільнив цю скаргу і залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *