ОСТАННІ НОВИНИ

В ЗСУ спростували заяви росіян про українські втрати під Селидовим

Наталя Дуляба

|

Російська пропаганда запустила дезінформаційну кампанію про значні втрати Сил оборони під Селидовим на Донеччині. Це неправда. Про це йдеться в офіційній заяві управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Російські пропагандисти запустили дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Це російська ІПСО», – вказано в повідомленні.

Таким чином, кажуть у ЗСУ, ворог відволікає увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку. Лише за добу 12 лютого вони склали 645 осіб, а за попередній тиждень (5-11 лютого) – 2947 осіб.

Щодо російських обстрілів Покровського району Донеччини, то приблизно о 10:40 ранку 13 лютого окупанти вдарили з «Ураганів» по смт Цукурине. Внаслідок обстрілу пошкоджено дві багатоповерхівки на вул. Світла та автомобіль.

«Постраждалих та загиблих немає. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації», –наголошує СтратКом.

Що цьому передувало

13 лютого російська пропаганда через ЗМІ та Telegram-канали поширила повідомлення, у якому йшлося, що РФ нібито вдарила по місцю дислокації українських військових біля Селидового Донецької області.

Окупанти заявляли, що начебто одномоментно вбили і поранили більше тисячі бійців відомої бригади, котрі прямували на підмогу в Авдіївку. При цьому росіяни наполягали на тому, що після атаки все містечко закрили і що Україна нібито намагається приховати цю подію.

Саме після цих інформаційних «вкидів» з офіційною заявою й виступив СтарКом ЗСУ.

Потім у ніч на 14 лютого російські окупанти вже вдарили по Селидовому, влучивши у лікарню і житлові будинки. Троє цивільних загинули, ще 12 дістали поранення. Серед жертв є діти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *