ОСТАННІ НОВИНИ

Командира 103 львівської бригади ТрО Валерія Курка звільнили з посади

Ольга Денисяка

|

Командира 103 бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Валерія Курка звільнили з посади. Про це йдеться в дописі Курка на сторінці 103 бригади.

«Згідно з рішенням найвищого військового командування, я залишаю посаду командира 103 окремої бригади територіальної оборони. І мені не соромно за жоден день, проведений на цій посаді», – йдеться в повідомленні.

Полковник Валерій Курко очолював бригаду з моменту її створення на початку 2022 року. За його словами, за майже два роки понад 4000 добровольців доєднались до бригади.

«23 місяці наша бригада безперервно знаходиться на лінії безпосереднього зіткнення з ворогом, захищає український народ. З малого кадрованого зʼєднання ми перетворилися в потужну бойову силу, яку боїться і поважає ворог. Ми воювали під Білогорівкою, Григорівкою, визволяли Ямпіль, Озерне і Діброву, тримаємось на Купʼянському напрямку», – зазначив Валерій Курко.

Валерій Курко очолював 103-тю окрему бригаду Сил ТрО з січня 2022 року. До цього він командував навчальним батальйоном 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ ЗСУ.

В період 2014-2015 років полковник командував третім батальйоном 80-ї окремої десантно-штурмової бригади під час оборони Донецького аеропорту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *