ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині депутат налагодив незаконний продаж деревини

Наталя Дуляба

|

Начальника складу лісгоспу на Львівщині та депутата за сумісництвом викрили на незаконному продажі деревини, яку могли б використати для будівництва оборонних споруд на фронті. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Імені зловмисника правоохоронці не називають. Відомо, що він є начальником складу лісового господарства та за сумісництвом депутатом однієї з міських рад на Львівщині.

Як уточняють у прокуратурі Львівщини, чоловік був начальником нижнього складу однієї із філій ДСГП «Ліси України».

За даними слідства, фігурант налагодив схему незаконного продажу деревини, яку під час повномасштабної війни могли б використати для будівництва оборонних систем укріплень на лінії фронту та для зведення захисних споруд для об’єктів критичної інфраструктури.

«Свою «діяльність» зловмисник втілював прикриваючись посадою депутата, а користуючись службовим становищем начальника складу лісового господарства незаконно реалізовував сировину», – кажуть в СБУ.

За даними слідства, ділок виводив лісопродукцію поза обліками та без документального оформлення, а згодом – продавав для власного збагачення. Спіймали його під час чергового нелегального відпуску деревини майже на 40 тисяч грн.

Під час обшуків у службових приміщеннях підприємства та за адресою проживання зловмисника було виявлено:

  • чорнову бухгалтерію, яка підтверджує протиправну діяльність;
  • понад 1,2 млн готівки в гривневому еквіваленті, походження якої встановлюється.

Затриманому вже оголосили підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Суд помістив його під варту.

Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до оборудки, слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *