ОСТАННІ НОВИНИ

На Київщині спіймали 18-річного шпигуна за літаками ЗСУ

Наталя Дуляба

|

У Київській області затримали російського агента, який шпигував за літаками ЗСУ та збирав дані про критичну інфраструктуру. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Зловмисником виявився 18-річний киянин. Кілька місяців тому його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ, особу якого вже ідентифікували українські спецслужби.

У поле зору агресора юнак потрапив через свою активність у прокремлівських Telegram-каналах, де схвалював збройну агресію проти України.

За завданням ФСБ хлопець намагався виявити місця базування авіації ЗСУ. Також його цікавили напрямки та інтенсивність польотів повітряних суден українських військ.

Для збору розвідінформації російський агент оселився на декілька днів в орендованій квартирі поблизу місцевого аеродрому.

Також фігурант розвідував геолокації комплексів протиповітряної оборони ЗСУ та з’ясовував точність ворожих «прильотів» по енергооб’єктах.

Надалі агент спілкувався зі своїм російським куратором через анонімний чат у популярному месенджері. За виконання ворожих завдань зрадник отримував гроші на свою банківську картку.

Зрадника спіймали на «гарячому», коли він проводив дорозвідку поблизу енергогенеруючого підприємства у Києві.

Під час обшуків у його помешканні вилучили мобільний телефон і комп’ютер із доказами листування з російською спецслужбою. Також виявлено банківську картку, на яку «заходили» кошти від ФСБ.

Зловмиснику вже оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Суд помістив фігуранта справи під варту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *