ОСТАННІ НОВИНИ

Зробив у гаражі «пункт спостереження» за ешелонами ЗСУ: на Кіровоградщині викрили агента РФ

Маркіян Рой

|

Правоохоронці затримали в Кіровоградській області російського інформатора, який, за даними слідства, у власному гаражі зробив «пункт спостереження» за ешелонами Збройних сил України. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Зловмисник намагався дізнатися орієнтовну кількість особового складу та військової техніки підрозділів ЗСУ, які рухаються залізницею у напрямку східного фронту.

Найбільше ворога цікавила інформація про переміщення на передову українського важкого озброєння, у тому числі танків, бойових машин піхоти та артилерійських систем.

Щоб слідкувати за ешелонами ЗСУ, фігурант облаштував «спостережний пункт» у власному гаражі, що знаходиться поблизу залізничної станції.

Крім того, чоловік обходив місцевість і приховано фіксував місця базування українських військ під виглядом прогулянок пересічного громадянина.

Для маскування злочинних дій чоловік постійно змінював маршрути своїх розвідувальних вилазок, а отриману інформацію надсилав ворогу з різних геолокацій.

Однак це йому не допомогло, запевняють в СБУ. Так, спецслужбовці викрили інформатора рф у його помешканні. За даними слідства, це місцевий житель, який майже 20 років проживав на території росії. Перед початком повномасштабної війни чоловік приїхав в Україну, щоб продати тут усе належне йому майно, і повернутися до росії.

У травні 2023 року, коли чоловік ще перебував на Кіровоградщині, на нього вийшов російський куратор і запропонував співпрацю на користь окупантів. У випадку успішного виконання завдань чоловіку пообіцяли «евакуацію» на територію рф.

Під час обшуків у нього вилучили мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами злочинної діяльності. Крім того, документи, які підтверджують факти його проживання та підприємницької діяльності на території Росії.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Чоловіку загрожує до 12 років тюрми.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *