ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині зафіксували ще одну смерть від грипу

Наталя Дуляба

|

Від ускладнень, спричинених грипом, помер ще один мешканець Львівщини, – чоловік віком 65+. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Нову смерть від грипу А зафіксували протягом тижня 5-11 лютого. Медики не уточняють деталей, зокрема чи були у померлого супутні захворювання. Втім відомо, що йдеться про чоловіка із вікової групи 65+.

Загалом із початку епідсезону від грипу померли вже семеро мешканців Львівської області.

Досі на Львівщині циркулював лише грип А, втім тепер до нього додався й вірус грипу В.

Перших у цьому епідсезоні хворих на грип на Львівщині виявили у грудні. Відтоді захворюваність в області поступово зростала і на початку лютого епідпоріг був перевищений майже на 73%, деякі школи пішли на онлайн-навчання. Зараз хворих дещо поменшало, але епідпоріг все одно перевищений на 65%.

Натисніть на зображення для збільшення

Нагадаємо, цілком вберегтись від грипу неможливо, втім вакцинація дозволяє суттєво зменшити ризик ускладнень, які може провокувати недуга. Медики наполегливо рекомендують щепитись вагітним жінкам, літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, медикам і дітям.

Вакцину від грипу можна придбати в аптеці. Зараз в Україні доступні препарати корейського або французького виробництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *