ОСТАННІ НОВИНИ

Угорські фермери також влаштували протест біля кордону з Україною

Андрій Котенський

|

У п’ятницю 9 лютого угорські фермери влаштували протест біля КПП «Захонь» на кордоні з Україною, водночас рух вантажівок не заблоковано. Про це повідомляє Європейська правда із посиланням на угорське видання Világgazdaság та речника ДПСУ Андрій Демченка.

Феремери виступають проти рішення Єврокомісії про продовження безмитного ввезення української продукції ще на рік. Демонстрацію організували Асоціація спілок угорських фермерів і фермерських кооперативів та Національна сільськогосподарська палата, які вважають рішення Єврокомісії неприйнятним.

Трактори та різні види сільськогосподарської техніки розтягнулися на сотні метрів поблизу угорсько-українського кордону.

Угорські аграрії наполягають, що продукти, які надходять з-за меж Європейського Союзу, повинні підпорядковуватися тим самим правилам, яких дотримуються фермери ЄС, і Брюссель повинен захистити інтереси своїх власних фермерів, «а не намагатися знищити європейське село своїми заходами».

Протестувальники також кажуть, що Україна експортує ГМО-продукти, і вони виступають проти цього. Вони переконані, що «Україна може зруйнувати європейське сільське господарство» й багато виробників та переробників продуктів харчування в ЄС можуть збанкрутувати через надходження українських товарів.

Водночас рух вантажівок через КПП зберігається на інтенсивному рівні попередніх днів, повідомили УП в Державній прикордонній службі України.

«Прикордонники Угорщини надавали нам завчасну інформацію про акцію фермерів поряд кордону 9 лютого, однак за їхнім повідомленням, рух для вантажівок не блокуватиметься. Власне сьогодні ми відмічали, що рух вантажних транспортних засобів забезпечується як і раніше інтенсивно, ускладнень для руху не фіксувалося», – повідомив Демченко.

Раніше повідомлялось, що попри війну поляки заблокували ПП «Шегині–Медика»: не пропускають весь транспорт.

Польські фермери із профспілки «Солідарність» анонсували проведення загального страйку – з перекриттям доріг та прикордонних переходів з Україною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *