ОСТАННІ НОВИНИ

Сирський розповів про свої плани на посаді головнокомандувача ЗСУ

Ольга Денисяка

|

Генерал Олександр Сирський повідомив, які завдання стоять перед ним після призначення його на посаду головнокомандувача ЗСУ. Про це він написав у соцмережах.

«На порядку денному стоять нові завдання. Насамперед це чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї, яка надходить від міжнародних партнерів. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин була і залишається основним завданням військової логістики», – заявив Сирський.

За його словами, знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці – завдання штабів усіх рівнів. Саме кваліфікація особового складу органів військового управління є вирішальною для розробки й успішної реалізації задумів та планів.

«Життя і здоров’я військовослужбовців завжди були та є головною цінністю Української армії. Відтак, дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним», – зазначив новий головнокомандувач.

На його думку, одним з майбутніх векторів побудови перемоги у війні є запровадження нових технічних рішень. Зокрема, застосування безпілотних систем та сучасних засобів радіоелектронної боротьби.

«Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні», – додав Сирський.

Нагадаємо, 8 лютого Зеленський звільнив Залужного та призначив головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського, який раніше очолював Сухопутні війська.

Зеленський назвав головні зміни, яких очікує від Збройних сил після призначення головнокомандувачем Олександра Сирського.

Що відомо про Сирського?

З початком бойових дій на Донбасі 2014 року Олександр Сирський став начальником штабу АТО. Зокрема, був одним із головних командирів під час боїв за Дебальцеве. За бої в Дебальцеві Сирського нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, а згодом присвоїли звання генерал-лейтенанта.

З перших днів повномасштабної війни Сирський командував обороною Києва. З літа 2022 року був одним із командувачів контрнаступом ЗСУ на Харківщині. У 2022 здобув відзнаку Героя України.

З осені 2022 до весни 2023 року керував обороною Соледара та Бахмута

До призначення головнокомандувачем з 2019 року обіймав посаду командувача Сухопутних військ ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *