ОСТАННІ НОВИНИ

Викрадав українців до катівень: у Львові спіймали колаборанта з Запоріжжя

Наталя Дуляба

|

У Львові затримали колаборанта, який допомагав окупантам ув’язнювати українців на тимчасово окупованій частині Запоріжжя. Про це Львівському порталу повідомили в обласному управлінні СБУ.

Правоохоронці спільно зі спецслужбами запобігли втечі з України колаборанта, який входив до складу окупаційного «МВС РФ» у тимчасово захопленій частині Запоріжжя. Зловмисник брав участь в ув’язненні місцевих учасників руху опору.

Контррозвідка СБУ затримала зловмисника у Львові, куди він приховано прибув для подальшого виїзду до Євросоюзу.

За даними слідства, фігурантом є мешканець Василівського району Запорізької області, який у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного «райвідділу поліції».

Як уточняють в Офісі генпрокурора, він служив у так званому «Отделе полиции №3 (дислокация пгт. Михайловка) УВД по г. Васильевка и Васильевскому району».

Там його призначили «дільничним відділу у справах неповнолітніх». На цій «посаді» колаборант виконував завдання Кремля щодо придушення спротиву загарбникам.

«Зловмисника включили до складу «каральних загонів», які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. Потім рашисти відвозили людей до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам, у тому числі з використанням електричного струму», – йдеться у повідомленні.

Також зрадник разом із озброєними окупантами грабував помешкання місцевих жителів, прикриваючись обшуками. В українців викрадали гроші, одяг, оргтехніку та інше приватне майно.

Крім того, фігуранта залучали до охорони окупаційних «виборчкомів» під час проведення псевдореферендуму РФ щодо «приєднання» регіону до складу країни-агресора.

Однак наприкінці 2023 року зловмисник виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа з тимчасово окупованої території на півдні України. У місті чоловік оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон у напрямку сусідньої країн ЄС.

Йому оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За скоєне зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Наразі він перебуває під вартою. Слідство триває.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *