ОСТАННІ НОВИНИ

Львів утричі збільшив фінансову підтримку виробників дронів

Наталя Дуляба

|

Відтепер українські виробники безпілотників зможуть отримати від Львівської міськради не 1 млн грн, а 3 млн грн фінансової підтримки. Відповідні зміни до ухвали прийняли депутати на сесії 8 лютого.

Ще влітку торік мерія Львова ухвалила програму підтримки виробників БпЛА та іншого обладнання у Львівській громаді. Вона передбачала 1 млн грн фінансової підтримки українських виробників безпілотників та подібних систем.

Тепер депутати внесли зміни до цієї програми, збільшивши розмір ґранту (ваучера) до 3 млн грн.

«3 млн грн – саме такі ґранти видаватиме Львівська міська рада за інноваційні розробки у сфері mil-tech для українських виробників. Більше деталей не буде зі зрозумілих причин», – коротко прокоментував перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Станом на листопад 2023 року було відомо про чотирьох виробників дронів, які пройшли відбір і виграли ґрант від мерії. Втім за словами посадовця, згодом їхня кількість зросла до семи.

Зауважимо, що ваучер від Львівської міськради на виробництво безпілотників можуть отримати ті підприємці, які пройдуть конкурс. Його переможців спочатку визначає спеціальна комісія, а потім рішення про фінансову підтримку ухвалює виконавчий комітет.

Загалом із початку повномасштабної війни мерія Львова запровадила низку ваучерів, аби фінансово підтримати різні види бізнесу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *