ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні з Польщею затримали масштабну контрабанду iPhone 15 Pro Max

Наталя Дуляба

|

В Україну намагались нелегально ввезти 158 смартфонів Аpple iPhone останньої моделі 15 Pro Max. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

Випадок стався пізно ввечері 6 лютого у пункті пропуску «Краківець – Корчова», куди на автомобілі Citroen Xsara Picasso прибув 61-річний мешканець одного зі сіл Львівщини.

Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Таким чином він засвідчив, що не везе жодних товарів, які підлягають розмитненню та оподаткуванню.

Втім під час огляду у машині виявили 158 смартфонів Аpple iPhone 15 Pro Max.

«Прихований товар знаходився в конструктивних порожнинах днища, дверей та салону автомобіля, доступ до якого став можливий після повного демонтажу сидінь, обшивки дверей та днища салону», – кажуть митники.

Вартість смартфонів оцінили у 8,2 млн грн. Усіх їх разом із автомобілем у контрабандиста вилучили.

За цим фактом склали протокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

Санкція статті передбачає накладення штрафу розміром від 50% до 100% контрабандних товарів та їхню конфіскацію.

Крапку в цій історії поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *