ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони вдвічі збільшить кількість робочих груп для перевірки продуктів

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони України у рамках переходу на нову модель забезпечення війська продуктами у 2024 році удвічі збільшить кількість робочих груп для перевірки якості харчування. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони Віталій Половенко і член Антикорупційної ради Геннадій Кривошея відвідали одну з військових частин – Установу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, де проводять лабораторні випробування харчових продуктів за показниками безпечності та окремими показниками якості.

«Саме на рівні таких лабораторій визначають відповідність харчових продуктів державним стандартам та іншим нормативним документам, згідно з якими вони виготовлені. Наприклад, в зоні відповідальності цієї військової частини перебувають вісім областей. За минулий рік силами однієї такої Установи не допустили до постачання до військ понад 4765 тонн неякісних та небезпечних продуктів», – наголосив Віталій Половенко.

За всіма зафіксованими порушеннями складатимуть відповідні акти, наголосив Половенко. І зазначив, що на зафіксовані порушення оперативно реагуватимуть як зі сторони міністерства, так і безпосередньо у військових частинах.

«Від початку року інспектори лише в цій установі здійснили приблизно 50 виїздів для відбору зразків харчових продуктів. Ми збільшили кількість таких робочих груп. 2 лютого ДОТ оголосив перші закупівлі харчування. Наша ціль – дати чіткий сигнал постачальникам: якість повинна відповідати нормам», – сказав заступник міністра оборони.

Нагадаємо, 31 січня Міністерство оборони запобігло постачанню у Збройні сили України понад 362 тонн зіпсованих продуктів – капусти, моркви, цибулі та цитрусових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *