ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили пункт управління росіян та два склади з боєприпасами, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 713 добу повномасштабного вторгнення на фронті відбулось 81 боєзіткнення. Російські окупанти продовжують атакувати на сході України, намагаються вибити Сили оборони з плацдарму на лівому березі Херсонщини. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 6 лютого.

Протягом доби ворог завдав 4 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснив 45 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні і багатоквартирні будинки, та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи білоруської армії виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Ветеринарне, Охрімівка, Мала Вовча Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них – Покровка, Шпиль, Голишівське, Костянтинівка Сумської області; Козача Лопань, Стариця, Вовчанськ, Плетенівка, Мала Вовча Харківської області.

На Куп’янському напрямку окупант наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Піщане Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Синьківка, Петропавлівка, Кислівка, Котлярівка Харківської області.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 14 атак біля Білогорівки Луганської області; Тернів, північніше від Григорівки Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів, серед них були Білогорівка Луганської області та Торське, Ямполівка, Серебрянка, Федорівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 8 атак у районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області, тут ворог намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Богданівка, Кліщіївка, Андріївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські військові відбили 20 атак поблизу Новобахмутівки, Авдіївки та ще 8 атак – у районах Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Також противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Олександропіль Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 20 населених пунктів, серед них – Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 14 разів намагалися покращити тактичне положення.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка, Парасковіївка.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Старомайорське Донецької області та Новодарівка Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Золота Нива, Урожайне, Старомайорське Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито 4 атаки біля Роботиного та західніше від Вербового Запорізької області, де ворог за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них були Полтавка, Малинівка, Роботине, П’ятихатки, Плавні Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено 2 безуспішні спроби штурму позицій наших військ.

Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися Херсон, Новоберислав, Берислав Херсонської області. Також противник здійснив обстріли з реактивних систем залпового вогню районів населених пунктів Іванівка, Кринки, Новотягинка, Токарівка Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу та по 2 зенітно-ракетних комплексах рашистів. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, один район зосередження особового складу, 2 склади боєприпасів та 3 артилерійські засоби окупантів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *