ОСТАННІ НОВИНИ

Військовослужбовець Сергій Філімонов очолив батальйон «Вовки Да Вінчі»

Маркіян Рой

|

Військовослужбовець ЗСУ та лідер руху «Гонор» Сергій Філімонов очолив батальйон «Вовки Да Вінчі». Про це він повідомив у Твіттері.

«Відсьогодні я заступаю на посаду командир батальйону «Вовки да Вінчі». Для мене це велика честь бути командиром у підрозділі мого друга, підрозділі, який носить його ім’я – Дмитра Коцюбайла, на позивний «да Вінчі», –  зазначив Філімонов.

До батальйону «Вовки Да Вінчі» входить майже 1000 людей. Сергій Філімонов запрошує усіх охочих приєднуватися: потрібні не лише штурмовики, а й IT-спеціалісти, оператори дронів, артилеристи, бухгалтери та інші.

«Наш батальйон сповідує цінності нашого першого командира: «Да Вінчі» завжди ставив у пріоритет людське життя і здоров’я. У нас будуть брати участь в боях тільки підготовлені люди, готувати їх будуть наші інструктори з великим досвідом», – додав він.

Сергій Філімонов – лідер молодіжного руху «Гонор», колишній керівник київського осередку «Цивільного Корпусу «Азов» та київського осередку партії «Національний корпус». Був організатором та учасником ініціатив проти забудови, на підтримку політв’язнів і жертв політичних злочинів.

У 2014 році Філімонов пішов добровольцем на фронт. Брав участь у звільненні Маріуполя, Мар’їнки, боях за Іловайськ. Після початку повномасштабного вторгнення РФ разом з друзями створив бойовий підрозділ «Гонор», який захищав Київщину. Згодом приєдналися до батальйону «Вовки да Вінчі». Філімонов був командиром роти «Гонор» у «Вовках Да Вінчі». У складі батальйону пройшли бої за Харківщину, Донеччину та Луганщину.

Нагадаємо, що Львів став першим містом, де «Вовки Да Вінчі» набиратимуть бійців для свого батальйону.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *