ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хоче відправити на обмін ув’язнених колаборантів, – Рух спротиву

Наталя Дуляба

|

У Росії підготували списки ув’язнених колаборантів, яких пропонують на обмін з Україною. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

Активісти «Кіберспротиву» отримали доступ до масиву даних російської пенітенціарної служби на тимчасово окупованій Луганщині. Саме з них стало відомо про плани росіян обміняти ув’язнених колаборантів на своїх полонених.

Так, прокуратура РФ зверталась до начальника служби на тимчасово окупованих територіях Алєксєя Чєрєповського з приводу надання списків для можливого обміну в Україну ув’язнених колаборантів.

Українські партизани зауважують, що в переліку є не лише ті, хто вже давно перебувають у закутках російських тюрем через внутрішні розбірки окупантів. Поміж імен є й ті колаборанти, про арешт яких офіційно не заявляли й донедавна вони були на свободі.

Натисніть на зображення для збільшення

«Пріоритетом України є наші полонені та їхнє якнайшвидше визволення. Тому російські плани міняти своїх громадян на зрадників не є прийнятними і можуть реалізовуватись лише у хворих фантазіях Кремля», – додають у Русі спротиву.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЦНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *