ОСТАННІ НОВИНИ

Облрада реорганізувала Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер

Ольга Денисяка

|

6 лютого депутати Львівської обласної ради підтримали реорганізацію Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер». Диспансер приєднають до Львівської обласної клінічної лікарні. За проголосували 62 депутати, передає Львівський портал.

Диспансер вирішили ліквідувати через відмову Національної служби здоров’я України укласти договір з установою. Договір відмовились укласти після виходу постанови уряду, яка не передбачає фінансування монопрофільних закладів.

Так, КНП ЛОР «Львівський обласний шкірно-венерологічний диспансер», що розташований на вулиці Коновальця,1,  приєднано до КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня», що в центрі Львова на вулиці Чернігівській,7.

Рішення передбачає створення на базі Львівської обласної клінічної лікарні Центру дерматології та венерології. Майно диспансеру передадуть на баланс обласної клінічної лікарні. Працівників обіцяють забезпечити роботою в обласній лікарні. 

Також під час засідання 6 лютого Львівська обласна рада прийняла ще одне рішення, що стосується медицини області.

Депутати погодили передачу  комунального закладу ради «Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи» зі спільної власності територіальних громад Львівської області у державну власність до сфери управління Міністерства охорони здоров’я. Рішення про це ухвалили 64 депутати.

«Схвалили рішення про передачу у державну власність Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи. Це рішення дозволить Міністерству охорони здоров’я створити єдине загальноукраїнське бюро, що надзвичайно важливо під час війни», – прокоментував у Facebook очільник НАСВ та депутат облради Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *