ОСТАННІ НОВИНИ

На «будівництві» вже прокладеного газопроводу на Львівщині розікрали 2,5 млн грн

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинились ексголова села і підрядник, які заробили 2,5 млн грн на «будівництві» газопроводу, який вже був прокладений у Червоноградському районі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Оборудку провели ще в 2019 році. За даними слідства, колишній голова сільради ініціював тендер на будівництво підвідного газопроводу середнього тиску у населених пунктах Червоноградщини. Проте необхідності у цих роботах не було, оскільки їх виконали ще декілька років до цього.

Незважаючи на це, торги все одно провели. Із переможцем, будівельною компанією, уклали договір, він отримав гроші, при цьому нічого не роблячи.

«В подальшому без проведення жодних робіт на об’єкті підрядник вніс до відповідних актів неправдиві відомості. А голова сільради погодив та підписав неправомірні документи, внаслідок чого суб’єкту господарювання безпідставно перераховано з місцевого бюджету майже 2,5 млн грн», – кажуть прокурори.

Обом фігурантам інкриміновано заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 366; ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Справу вже скерували на розгляд суду.

На сам газопровід наклали арешт та передали його в управління АРМА.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *