ОСТАННІ НОВИНИ

Кулеба каже, що «перезавантаження» у владі не вплине на стосунки з Заходом

Наталя Дуляба

|

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 6 лютого заявив, що військово-політичне перезавантаження, яке очікується найближчим часом, не вплине на відносини Києва із західними союзниками. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

«Я не думаю, що будь-які зміни в уряді можуть вплинути на наші відносини з нашими партнерами», – заявив глава МЗС.

Він сказав, що президент Володимир Зеленський має конституційне право звільнити керівника армії, якщо вважає це за потрібне.

Кулеба додав, що будь-які перестановки не будуть ознакою розколу у військових зусиллях України.

«У нас можуть бути дискусії про тактику всередині команди, але ми всі об’єднані навколо нашої стратегічної мети – розгрому Росії в Україні та відновлення територіальної цілісності і суверенітету України. І навколо цієї стратегічної мети немає жодних дискусій», – сказав він.

Протягом декількох тижнів в Україні ходили чутки про те, що президент збирається відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Як повідомляв Львівський портал, Володимир Зеленський в інтерв’ю, оприлюдненому 5 лютого, заявив, що «розмірковує» над заміною головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, а також над перезавантаженням напрямку керівництва країною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *