ОСТАННІ НОВИНИ

Через атаки українських дронів у Росії падають обсяги переробки нафти, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

В останній тиждень січня темпи нафтопереробки на території РФ впали до найнижчого рівня за два місяці через вразливість російських НПЗ до атак українських БПЛА. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

«Останні тижневі показники переробки нафти у РФ впали до найнижчого рівня майже впродовж двох місяців після зупинки двох великих нафтопереробних заводів, які були атаковані українськими безпілотниками», – йдеться у повідомленні.

Так, за тиждень з 25 до 31 січня Росія переробляла 5,41 млн барелів нафти на день, що за розрахунками Bloomberg на 135 000 барелів нижче за середній показник протягом більшої частини грудня. Середні показники переробки за січень склали 5,48 млн барелів на добу, що також нижче грудневих позначок.

Два найбільших нафтопереробних підприємства РФ, орієнтованих на експорт, – конденсатопереробний завод ПАТ «Новатек» на Балтійському узбережжі та Туапсинський НПЗ ПАТ «Роснефть», що біля Чорного моря – повністю припинили первинну переробку нафти в останній тиждень січня після атак безпілотників 21 та 25 січня.

Загалом на ці два підприємства припадало майже 5% середньодобової переробки нафти в РФ у грудні.

Втім росіяни частково компенсували це падіння зростанням активності на інших нафтопереробних заводах.

Як повідомляв Львівський портал, одна з останніх атак на нафтопереробні заводи у Росії відбулась у ніч на 3 лютого. Тоді дрони уразили такий об’єкт у Волгограді, він є одним із найбільших нафтопереробних заводів у РФ. За даними ЗМІ, це була успішна операція СБУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *