ОСТАННІ НОВИНИ

Звільнена банкірка виманила в українців 86 млн грн, серед ошуканих – працівники МВС

Наталя Дуляба

|

У Києві звільнена працівниця банку заробила на своїх віп-клієнтах 86 млн грн, на гачок аферистки потрапили й службовці МВС.  Про це Львівському порталу повідомили у Нацполіції України.

Йдеться про 38-річну киянку, колишню менеджерку банку, яка працювала з віп-клієнтами. Після звільнення вона вирішила використати наявну клієнтську базу й організувала шахрайську схему.

За даними слідства, приховавши інформацію про своє звільнення, аферистка орендувала приміщення під справжнім банківським відділенням. Там вона просила в ексклієнтів гроші в борг під відсотки. Кошти зобов’язувалась повернути у найкоротший термін, а для переконливості писала розписку. Проте після отримання грошей вимикала телефон і зникала.

Наразі відомо, що таким чином жінка видурила майже 86 мільйонів гривень під виглядом позики. Серед постраждалих були й працівники МВС, тому до справи долучився департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

«Не бажаючи нести відповідальності за скоєне, жінка вирішила уникнути судових засідань та втекти від слідства. Однак працівники ДВБ встановили місцеперебування та затримали її», – кажуть правоохоронці.

Фігурантці вже оголосили підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *