ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться новий парк із озером

Наталя Дуляба

|

У Львові офіційно з’явиться вже восьмий парк із водоймою – на вул. Липинського – Лінкольна. Площа нової зеленої зони становитиме більше 3 га. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті містобудування Львівської міськради.

Підготовчі роботи вже у розпалі. Нині комунальники прибирають територію, яка захаращена сміттям, зрізають аварійні дерева, дроблять гілки, чистять від порослі. У найближчих планах – демонтаж напівзруйнованих бетонних конструкцій.

Загалом площа майбутнього парку становитиме більше 3 га, у його межі також увійде тамтешнє озеро. У мерії вже розробили проєкт землеустрою, розробили кадастровий номер ділянки. Всю цю документацію, необхідну для збереження зеленої зони, мають затвердити депутати на найближчій сесії.

У парку хочуть провести реконструкцію й облаштувати громадський простір, втім у департаменті містобудування кажуть, що це все-таки плани на перспективу.

Проте допоки цього немає, мешканців мікрорайону закликають долучатись до прибирання території, аби допомогти у створенні чистої й охайної відпочинкової зони.

«Мешканці прилеглих будинків, а таких тут чимало, також можуть долучатися до прибирання та самостійно організовувати толоки. Або ж принаймні більше не засмічувати парк, який вже невдовзі стане місцем сімейного дозвілля та відпочинку», – кажуть у міськраді.

Нагадаємо, загалом у Львові зараз є 7 парків з озерами: Стрийський, озеро Левандівське, Піскові озера, Знесіння, Горіховий гай, Погулянка, Снопківський. Невдовзі цей список поповнить парк на вул. Липинського – Лінкольна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: департамент містобудування ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *