ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров відсторонив керівника департаменту Міноборони, який фігурує у справі про розкрадання снарядів

Маркіян Рой

|

Міністр оборони Рустем Умєров відсторонив тимчасового виконувача обов’язків директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Тоомаса Нахкура у зв’язку з оголошенням йому підозри у кримінальному провадженні. Про це повідомили в Міноборони.

«Рішенням міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року, за клопотанням заступника Міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка, тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур відсторонений від виконання службових обов’язків», – йдеться в повідомленні.

У Міноборони уточнили, що причина відсторонення – оголошення підозри у кримінальному провадженні. Підозра Нахкуру була вручена 27 січня.

Нагадаємо, що СБУ  викрила схему розкрадання державних коштів під час закупівлі боєприпасів. Підозри оголосили чиновникам Міноборони і менеджерам «Львівського арсеналу», які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що фірма «Львівський арсенал» отримала від Міноборони 1,4 мільярда гривень на поставку великої партії мінометних пострілів 120 мм і 82 мм, але давно прострочила контракт і не передала ЗСУ жодної міни.

Для довідки: «Львівський арсенал» зареєстрований на вулиці Праці, 1 у Києві. І до осені 2022 року не фігурував серед крупних постачальників озброєнь.

Єдиний раз до нинішньої ситуації компанія з’являлась у публічному просторі, коли зірвала контракт із головним виробником стрілецької зброї для МВС, підприємством «Форт», і кілька років судилась за 5 мільйонів гривень.

Засновник «Львівський арсенал» – Юрій Збітнєв, який у 1990 році став одним із наймолодших депутатів Верховної Ради ще УРСР. Він також брав участь у створенні СДПУ(о), але пізніше пішов із неї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *