ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові шукають водіїв електротранспорту. Скільки платять

Андрій Котенський

|

ЛКП «Львівелектротранс» бракує у штаті 50 водіїв: 30 – для трамваїв і 20 – для тролейбусів. Відтак, усіх охочих просять зголошуватися до «Школи водіїв» підприємства. Опанувати професію водія трамвая чи тролейбуса можна безкоштовно за 3 місяці. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Після двомісячного теоретичного курсу практичні навчання відбуватимуться у депо, потім – на лінії без пасажирів, а далі уже із пасажирами. Після оплачуваного стажування, випускникам гарантують офіційне працевлаштування, соціальний пакет та стабільну заробітну плату.

Як зауважили у комунальному підприємстві, навчання для водіїв трамваїв розпочнеться найближчим часом, наразі у групі ще є три вільні місця. Натомість група водіїв тролейбусів ще на стадії комплектації.

Скільки платитимуть

«Водії-початківці «третього класу» можуть розраховувати на таку заробітну плату: водії трамвая – 25 тис. грн, водії тролейбуса – 27 тис. грн. Далі, удосконалюючи свої навики та підвищуючи «класність», водії можуть мати суттєво вищу заробітну плату», – зазначили у ЛКП «Львівелектротранс».

Нагадаємо, «Школа водіїв» ЛКП «Львівелектротранс» проводить постійний набір на безкоштовне навчання за спеціальністю «Водій трамвая/тролейбуса». Навчання триває три місяці: два – теорія, один – практика. Випускники отримують свідоцтво державного зразка про присвоєння робітничої кваліфікації та посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «Т».

До слова, львівське комунальне АТП-1 теж запрошує в свою команду водіїв категорії «D».

Фото: Дивись.Інфо

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *