ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові перейменують вулицю Карпінського

Андрій Котенський

|

У Львові в межах роботи з деколонізації топоніміки перейменують вулицю Олександра Карпінського – президента Академії наук срср. Таке рішення , 1 лютого, прийняла робоча група з перейменування вулиць, названих іменами російських діячів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За даними відомства, це буде вже 54 деколонізована вулиця у Львівській громаді за останній час.

«Довший час всі вважали, що вулиця Карпінського – це вулиця, присвячена Францішеку Карпінському, польському поету і драматургу. Але в радянський час була змінена одна буква в назві вулиці. І замість Францішека  вулицю присвятили Олександрові Карпінському – першому виборному президенту російської академії наук.

Саме тому, без дискусії, назва буде змінена.

Окрім того, на робочій групі підтримали уточнення назв двох вулиць, відповідно до українського правопису. Так, вулиця Федорова стане вулицю Федоровича. А вулиця Рєпіна – вулицею Ріпина.

«Далі всі ці пропозиції буде винесено на сесію міської ради на затвердження», – додав керівник робочої групи з перейменування вулиць, названих іменами російських діячів, Андрій Москаленко

Додамо, вул. Карпінського  розташована у Галицькому районі міста. Сполучає вулицю Степана Бандери з площею Святого Юра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *