ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії показали візуалізацію, як мав би виглядати «шанхай» позаду Львівської Опери

Андрій Котенський

|

Заступник міського голови Львова Любомир Зубач оприлюднив візуалізацію громадського простору позаду Львівського оперного театру імені Соломії Крушельницької, який би міг бути замість недіючого ринку «Добробут», який він називає «шанхаєм».

Візуалізація скверу розроблена на місці історичного скверу та на думку Зубача, мала б стати візитівкою міста.

«90-ті роки подарували нам багато чого – наприклад, численні МАФи і стихійні базари на стадіонах чи міських площах… Але треба подивитися навколо і визнати об’єктивну реальність: часи таких барахолок минули – на стадіонах тепер знову грають у футбол, а на міських площах відпочивають і гуляють мешканці та туристи. Тому очевидно, що оцей «шанхай» позаду Львівської Опери у самому центрі абсолютно не пасує європейському місту. Тим паче, ансамбль історичного центру Львова належить до світової спадщини ЮНЕСКО», – вважає Любомир Зубач.

Він також нагадує, що останнє рішення Верховного Суду є на рішення на користь Львівської міськради, адже скасовує усі попередні рішення судів та скеровує справу на новий розгляд.

«Позиція міста – коли повернемо землю, відтворити тут історичний громадський простір з додатковим озелененням, комфортним і затишним плануванням, відповідними вуличним меблями. Можливо, з водним чи мистецьким об’єктом, або навіть з дитячим майданчиком – це все до обговорення. Рішення прийматимемо спільно. Зрештою, і на «Добробуті» вже почалися незворотні процеси: частина ринку вже згорнула діяльність, деякі ятки демонтувалися навіть без якогось особливого допінгу від міської ради. Тому й решті підприємців варто усвідомити: процес пішов і його буде доведено до кінця», – додав Любомир Зубач.

На фото – попередня візуалізація, яку розробило управління архітектури та урбаністики ЛМР, і архівна світлина простору позаду Оперного театру.

Зазначимо, 2 березня цього року Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову Львівської міської ради щодо скасування права ТОВ «СУАП «Галінвест» на користування земельною ділянкою під ринком «Добробут». А також – державної реєстрації права власності підприємства на нерухоме майно – так званий промислово-продовольчий торговий центр на вул. Старій, 3.

В грудні 2020 року скандально відомий реєстратор Солонківської сільської ради М. Живко зареєстрував за ТОВ «СУАП «Галінвест» право користування земельною ділянкою, а в лютому 2021 року, за день до початку війни, реєстратор Глинянської міської ради А. Марушко зареєструвала право власності на промислово-продовольчий торговий центр, що і стало підставою Львівської міської ради звернутися до суду.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Спільне українсько-австрійське підприємство «Галінвест» належить австрійській компанії «ОСТ-ІНВЕСТ-УНД БАУПРОЕКТМЕНЕДЖМЕНТ Г.М.Б.Г.», кінцевим бенефіціаром якого є львівʼянин Валерій Холодило.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *