ОСТАННІ НОВИНИ

Вікторія Нуланд зустрілась із Єрмаком: про що говорили

Наталя Дуляба

|

Під час візиту до Києва заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд зустрілася з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, сторони обговорили, зокрема надання ракет. Про це повідомив Андрій Єрмак.

«Був дуже радий поспілкуватись із моєю доброю подругою. Вікторія Нуланд анонсувала ракети [в оригіналі – смайл у формі ракети]. Це гарний знак», – коротко сповістив він.

Єрмак не став розшифровувати цей меседж, втім як відомо, напередодні західні ЗМІ активно писали, що Україна з дня на день має отримати американські бомби GLSDB. Вони були включені ще у попередні пакети допомоги США. У Пентагоні цю інформацію офіційно підтвердили, але не стали називати навіть приблизні дати, коли передадуть цю зброю.

Тим часом більше деталей про цю зустріч розповіли у пресслужбі Офісу президента. Андрій Єрмак подякував Вікторії Нуланд за надану США потужну оборонну та економічну допомогу й відзначив, що продовження комплексної підтримки є критично важливим для наближення перемоги України.

Він поінформував про ситуацію на фронті та першочергові потреби Сил оборони в озброєнні та військовій техніці, а також наголосив на критичній важливості продовження оборонної допомоги з боку США.

Окремо сторони обговорили очікування від саміту НАТО, який відбудеться в липні у Вашингтоні.

«Президент України та наші громадяни розраховують, що на саміті НАТО будуть належно оцінені зусилля України на шляху євроатлантичної інтеграції та ухвалені історичні рішення щодо нашої держави», – сказав Єрмак.

Глава Офісу президента також розповів американській гості про кроки для посилення діалогу між владою та бізнесом в Україні.

Під час зустрічі також йшлося про прогрес у реалізації реформ в Україні та про подальші пріоритетні кроки для їхнього втілення.

Нагадаємо, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд прибула з візитом до Києва 31 січня. Як було відомо публічно, вона мала зустрітися з представниками української влади, громадянського суспільства та з ветеранами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *