ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию судять шахрая, який крав із картки пенсіонера гроші

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився стриянин, який ошукував 75-річного пенсіонера, маючи доступ до його інтернет-банкінгу. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Йдеться про 39-річного мешканця Стрия, який у 2022 році регулярно потайки знімав із банківської картки пенсіонера гроші.

Потерпілим виявився 75-річний чоловік. Він попросив обвинуваченого допомогти купити квитки на потяг за допомогою мобільного додатку Приват24. Для цього він надав у користування свій телефон, де був збережений пароль входу до інтернет-банкінгу.

«В подальшому обвинувачений, маючи онлайн-доступ до картки для виплат, неодноразово перераховував кошти на рахунки своїх знайомих. Вони, не знаючи про протиправне походження вказаних грошей, знімали їх в банкоматі та передавали фігуранту», – йдеться у повідомленні.

Скільки саме грошей аферист поцупив таким чином у пенсіонера, не уточняють.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 та за ч.1,2 ст.361 ККУ (шахрайство та несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж).

Слідство завершили, справу скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *