ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині судять заступника мера за крадіжку мільйона на дронах і генераторах

Наталя Дуляба

|

Заступника мера одного з міст на Львівщині обвинувачують у розкраданні майже 1 млн грн на закупівлях дронів, Starlink’ів і генераторів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Правоохоронці не вказують, про яке саме місто йдеться. Відомо лише, що затриманий – заступник мера одного з районних центрів.

За даними слідства, він під час закупівлі дронів, електрогенераторів та модемів Starlink надав вказівку провести вказані закупівлі у визначеної компанії-постачальника за завищеними цінами.

Як додають у прокуратурі Львівщини, ці товари були призначені, зокрема для пунктів обігріву населення.

«У грудні 2022 року обвинувачений уклав з товариством договір на поставку джерел резервного живлення та систем бездротового інтернету для забезпечення пунктів обігріву населення. При цьому чоловік достовірно знав, що товариство запропонувало ціну за генератори та 3G модеми, яка значно перевищувала ринкову», – кажуть прокурори.

Незважаючи на це, за вказівкою посадовця коштом міського бюджету провели повну оплату, чим було завдано збитків на понад 930 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – від трьох до шести років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Розслідування вже завершили, а справу скерували на розгляд суду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *