ОСТАННІ НОВИНИ

На борту російського «Івановця» могли перебувати 40 моряків, – ВМС

Наталя Дуляба

|

Під час удару по російському катеру «Івановєц» на борту могли перебувати близько 40 моряків, втім деталей про втрати серед особового складу наразі немає. Про це Львівському порталу повідомили у Військово-морських Силах ЗСУ.

Ракетний катер російських окупантів «Івановєц» у ніч на 1 лютого бойове чергування, охороняючи пункт базування у Новоозерному. На судні несуть службу 41 бригада ракетних катерів. В момент атаки на ньому могли перебувати близько 40 моряків.

«Наразі тривають пошуково-рятувальні роботи. З огляду на штатну кількість особового складу в 40 моряків, наслідки скорочення корабельного складу РФ є теж суттєвими.

Ця операція – чергове нагадування російським загарбникам, що безкарно перебувати на території раніше окупованих об’єктів у Криму є шкідливим для їхнього здоров’я», – кажуть у ВМС.

Загалом у складі Чорноморського флоту РФ є всього лише три такі катери, здатні запускати такі протикорабельні ракети як «Москіт» із дальністю до 130 км. Тому ця втрата, як додають українські військові, є досить суттєвою для окупантів.

Крім того, це вже не перші втрати ворога у 41 бригаді. Раніше СБУ та Військово-морські Сили пошкодили малий ракетний корабель проєкту 1239 «Самум».

Нагадаємо, у ніч на 1 лютого бійці спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки знищили російський ракетний катер «Івановєц», який перебував на озері Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

Вартість судна оцінюють у 60-70 млн доларів. Якою саме зброєю його уразили, військові не уточняють, але судячи з відео, можна припустити, що то були морські дрони.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *