ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському транспорті почали працювати «таємні контролери» 

Ольга Денисяка

|

У львівських автобусах з 26 січня працюють «таємні пасажири». Це працівники відділу контролю ЛКП «Львівавтодор», одягнені в цивільний одяг. Їхнє завдання – фіксувати порушення з боку водіїв чи пасажирів. Далі цю інформацію передають перевізникам, в управління транспорту чи контролерам. За перших 5 днів «таємні контролери» задокументували близько 40 порушень, здійснених водіями. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Серед найпоширеніших – невидача паперових квитків при готівковій оплаті. В таких випадках викликають представників поліції, які складають на водіїв протокол за ст. 51 КУпАП. 

«Також зафіксовано випадки, коли водії просять пасажирів повернути квитки при виході з транспорту і потім повторно видають ці старі квитки.  А ще, водії друкують квитки наперед, внаслідок чого квитки стають недійсними при “зміні кола”. Серед інших порушень – водії  не зупиняються на зупинці або на вимогу, розмовляють по телефону під час руху, що впливає на безпеку, та курять в салоні», – розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві наголошують: «таємні пасажири» не просто фіксують порушення водіїв, вся зібрана інформація передається для реагування спершу перевізникам  – для проведення відповідної роботи з водіями. А також – в управління транспорту та в департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури – для забезпечення контролю за усуненням зловживань.

 У ЛКП «Львівавтодор» зазначають, що робота «таємних пасажирів» спонукає бути відповідальними як водіїв, так і пасажирів.

«Вкотре просимо пасажирів: при оплаті готівкою – вимагати квитки у водіїв та перевіряти актуальні час та дату друку квитка. Адже це – підтвердження вашої оплати за проїзд при контролі. Виявляючи пасажирів, які не оплачують проїзд, наші “таємні пасажири” викликають контролерів у спецформі, які намагаються оперативно прибути на місце для документування факту і накладення штрафу. Заплатити за проїзд дешевше, ніж оплатити штраф», – констатують у Львівавтодорі.  

З початку впровадження безготівкової оплати проїзду у всьому громадському транспорті Львова, оштрафовано понад 2 тис. пасажирів. Розмір штрафу складає 300 грн.

З 11 грудня 2023 року у всьому громадському транспорті Львова стала доступною онлайн-оплата проїзду. Можливість безкоштовної пересадки із транспорту та на транспорт, місячні абонементи, нічні маршрути і сам додаток ЛеоКарт наразі недоступні. Їх обіцяють відновити і впровадити у майбутньому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *