ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр енергетики запевнив, що тариф на електроенергію не піднімуть

Ольга Денисяка

|

Жодних обговорень і дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону чи після його завершення не проводиться. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко, передає Укрінформ.

«Ми не плануємо підвищувати тарифи. Це раз. До закінчення опалювального сезону в нас діє постанова, тобто до 1 травня. Більше того, на сьогодні ніяких дискусій, драфтів, обговорення підняття тарифу після закінчення опалювального сезону немає», – сказав міністр.

Галущенко наголосив, що « є багато охочих маніпулювати»  на чутливому питанні тарифів. Він закликав українців звертатися лише до офіційних джерел інформації.

«Коли ми планували підняття тарифів, у минулому році, я про це говорив, що ми плануємо, тому що нам це було критично потрібно для виживання системи. Тобто ми завжди все пояснюємо. Зранку всі прокинулися з новим тарифом – такого точно не буде» , – запевнив міністр енергетики.

30 січня на засіданні уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цієї зими Кабінет міністрів не планує змінювати тарифи для населення. 

Нагадаємо, тарифи на світло для населення в Україні підняли з 1 червня 2023 року. Саме з цього часу українці платять по 2,64 грн за кВт/год.

До цього тариф для населення в Україні становив 1,44 грн за кВт/год (при місячному споживанні 250 кВт/год), при споживанні більших обсягів – 1,68 грн за кВт/год.

До останнього підняття цін НКРЕКП взагалі пропонувала збільшити тариф удвічі без диверсифікації за обсягами споживання.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *