ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові побільшало хворих на ГРВІ: чи закриють школи на карантин

Ольга Денисяка

|

Минулого тижня у Львові на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 6774 людини. Проте медики запевняють, що ситуація є контрольованою і потреби закривати школи на карантин немає. Про це повідомив на брифінгу очільник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

За його словами, станом на 30 січня у школах Львова через застуду відсутні близько 13% учнів, але це звичний для зимового періоду показник.

«Враховуючи те, яку ми маємо пору року, і порівнюючи це з аналогічними періодами минулого року, то це повністю звична ситуація для навчальних закладів, де діти хворіють взимку у школах і садочках. Поріг перевищено, але ситуація є контрольованою. Тому діти вчаться і якщо хтось хворіє, то залишається вдома. А приймати рішення про переведення шкіл в інший формат навчання поки що немає потреби», – пояснив керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

Керівниця управління охорони здоров’я Львівської міської ради Марта Матюшко, зазнала, що за минулий тиждень різко збільшилася кількість хворих: 6774 людини захворіли на гострі респіраторні вірусні інфекції та 115 людей – на коронавірус. Цей показник є на 14% більшим від попереднього тижня.

«З цієї кількості 39% – це діти, віком до 17 років. В основному, хворіють діти від 8 до 14 років, та дорослі від 30 до 64 років. Є рекомендації, як уникнути поширення вірусних захворювань. Це дотримання гігієни, повітряно-теплового режиму приміщення, вологе прибирання, а також використання засобів індивідуального захисту», – розповіла Марта Матюшко.

Зазначимо, що мешканці Львівщини продовжують активно хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус – наразі епідпоріг перевищений уже на 50%.

Нагадаємо, перших у цьому епідсезоні хворих на грип на Львівщині зареєстрували у грудні. Всі виявлені випадки – це грип А.

Цілком вберегтись від грипу неможливо, втім вакцинація дозволяє суттєво зменшити ризик ускладнень, які може провокувати недуга. Медики наполегливо рекомендують щепитись вагітним жінкам, літнім людям і тим, хто має хронічні захворювання, медикам і дітям.

Вакцину від грипу можна придбати в аптеці. Зараз в Україні доступні препарати корейського або французького виробництва.

Зробити щеплення від Covid-19 у пункті вакцинації або за скеруванням свого сімейного лікаря. Зараз доступні вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer).

Базовий курс для захисту від Covid дає три щеплення: дві первинні дози вакцини та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером, його не роблять усім, а лише людям із групи ризику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *