ОСТАННІ НОВИНИ

У Києві затримали агента РФ, який шпигував за Третьою штурмовою бригадою

|

Правоохоронці затримали в Києві агента ФСБ, який шпигував за Третьою штурмовою бригадою і хотів влаштуватися на оборонний завод. Про це Львівському порталу повідомили в Службі безпеки України.

«Передусім фігурант намагався виявити і передати агресору локації запасних командних пунктів Третьої штурмової бригади та штабу Сухопутних військ ЗСУ. Також він «зливав» окупантам координати ключових енерго- і теплогенеруючих підприємств, які забезпечують світлом та опаленням більшу частину цивільної інфраструктури столиці», – йдеться в повідомленні.

За даними кіберфахівців СБУ, у його «звітах» до фсб проходила інформація як про електропідстанції та магістральні лінії електропередач, так і про котельні КП «Київтеплоенерго».

Крім того, за вказівкою російської спецслужби чоловік намагався влаштуватися до оборонного заводу на Київщині. Для цього він підготував на себе резюме та направив його до кадрового підрозділу підприємства.

У разі отримання посади, зловмисник планував збирати таємну інформацію про види та кількість озброєнь, які виробляють на потужностях оборонного об’єкта.

За даними слідства, затриманим є 52-річний мешканець столиці, якого восени 2023 року дистанційно завербував кадровий співробітник фсб по м. москва та московській області.

З початку комунікація киянина з посадовцем спецслужби рф відбувалась через один із прокремлівських Телеграм-каналів. У подальшому представник фсб спілкувався зі своїм агентом в анонімному чаті популярного месенджера.

Щоб виявити локації потенційних цілей для ворога, зрадник обходив вулиці Києва та його околиці й приховано фотографував «потрібні» об’єкти.

За кожне виконане завдання фсб перераховувала на банківську картку свого агента грошову «винагороду».

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами листування з агресором та банківські картки, на які він отримував російські гроші.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *