ОСТАННІ НОВИНИ

На Вінниччині настоятель храму УПЦ МП отримав два роки тюрми за виправдовування агресії РФ

Маркіян Рой

|

Настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ МП отримав два роки тюрми за виправдовування агресії РФ. Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

На сторінках власного Телеграм-каналу він називав збройну агресію рф «громадянською війною» в Україні та вихваляв терористів Захарченка, Гіві та Моторолу.

Також фігурант репостив публікації та коментарі пресслужби РПЦ, де виправдовували захоплення частини території нашої держави та героїзували російських окупантів.

Разом з цим клірик регулярно поширював авторські коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття вірян різних конфесій. Для маскування злочинних дій протоієрей писав у соцмережах під вигаданим псевдонімом.

Крім того клірик розповсюджував прокремлівські наративи під час проповідей та особистого спілкування з представниками релігійної громади.

«Співробітники СБУ розшукали і затримали зловмисника після того, як він намагався переховуватись від правосуддя за різними адресами в декількох областях України. Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь РФ», – йдеться в повідомленні.

Суд визнав затриманого виним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).
  • ​ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

З урахуванням повної співпраці зі слідством, йому призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *