ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада взялась досліджувати порушення у системі «Шлях»

Наталя Дуляба

|

Тимчасова спецкомісія, утворена у Львівській облраді, почала аналізувати роботу системи «Шлях» та виїзд із її допомогою чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі облради.

На засіданні 30 січня комісія заслухала представників Львівської ОВА, Львівської обласної прокуратури, регіонального управління Нацполіції, Укртрансбезпеки, Львівського прикордонного загону.

За інформацією ЛОВА, дотепер адміністрація розглянула 23 190 листів щодо виїзду за кордон чоловіків мобілізаційного віку для перевезення гуманітарної допомоги. Видано 49 290 дозволів водіям на право виїзду за межі України. Терміни перебування за кордоном уже порушили 1793 чоловіки.

Прокурори звітують, що у 2022-2023 роках здійснювала процесуальне керівництво у 53 кримінальних провадженнях за фактами незаконного виїзду військовозобов’язаних за кордон через «Шлях». Інформацію про осіб, які фігурують у цих справах, безпідставно внесли до системи.

До суду наразі скерували 14 обвинувальних актів, щодо половини суд уже виніс вироки. Ще 10 кримінальних проваджень суд вирішив закрити.

Протягом двох останніх років Нацполіція Львівщини здійснювала досудове розслідування у 92 кримінальних провадженнях, пов’язаних із системою «Шлях». З них 35 справ скеровано до суду, 17 – закрито, 3 кримінальні провадження передано для подальшого досудового розслідування в інші області, ще 3 провадження зупинено через оголошення в розшук підозрюваних осіб.

Слідство наразі триває у 34 кримінальних провадженнях, у 9 із них підозрюваним оголосили підозри.

Заслухавши всю інформацію, комісія вирішила завершити засідання. Свою роботу вона продовжить уже наступного тижня.

«Висновки і пропозиції щодо роботи системи «Шлях» наша комісія відобразить у підсумковому звіті на сесії обласної ради», – поінформував голова тимчасової комісії Назарій Сумало.

Нагадаємо, тимчасову контрольну комісію при Львівській облраді, яка дослідить, зокрема порушення через систему «Шлях», створили в листопаді торік. Про результатами роботи вона має публічно відзвітувати на сесії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *