ОСТАННІ НОВИНИ

Віталій Шабунін: «Умєров «бився» з корупційними кланами за призначення нової керівниці Агенції оборонних закупівель»

|

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін про призначення Марини Безрукової директоркою Агенції оборонних закупівель та про боротьбу, яка стояла за цим:

«Умєров призначив Марину Безрукову керівницею “Агенції оборонних закупівель”.  Саме ця агенція буде закуповувати більшу частину зброї для Сил оборони. Значення керівника цієї агенції важко переоцінити.

Як на мене, Безрукова – одна з найкращих кандидаток на цю посаду. Вона має більше 20 років досвіду в закупівлях і управлінні ланцюгами постачань, включно з міжнародними: США, Канада, Європа, Близький Схід, Африка.

Під її керівництвом закупівлями “Укренерго” компанія стала першим держпідприємством, яке перевело всі тендери на ProZorro, і в якому відбулася системна реформа забезпечення.  В результаті купляти почали на 14% дешевше, час закупівлі зменшили на 20%, заощадили понад 1,2 млрд грн. Безрукова, без перебільшення, – одна з найкомпетентніших закупівельниць країни.

Саме тому корумпований оборонний deepstate робив все можливе, щоб зірвати це призначення. Це була кількамісячна бійка корумпантів з Рустемом Умєровим і його профільним заступником Дмитром Кліменковим.

Кого тільки не включали збройні клани, які десятиріччями (я не перебільшую) обкрадали Сили оборони. Огидно, що на боці корумпантів зіграли і посадовці кількох держінституцій.

Треба віддати належне Умєрову – не так багато політиків в принципі наважувалися на бійку з цими кланами. І хоч це ще не перемога над корумпантами, але серйозна на цю перемогу заявка.

Наступний крок – очищення “Агенції оборонних закупівель” (та профільного департаменту Міноборони) від представників корумпованого оборонного deepstate, які займають там далеко не рядові посади».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *