ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові військовий за 10 тисяч доларів обіцяв знайомого прилаштувати у ДПСУ

Наталя Дуляба

|

У Львові затримали військовослужбовця, який за 10 тисяч доларів мав працевлаштувати свого знайомого у Держприкордонслужбу, аби він таким чином міг уникнути мобілізації. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора.

Йдеться про 47-річного військового, майстра-сержанта однієї з військових частин на Львівщині.

Як уточняють у Держбюро розслідувань, йдеться про інспектора регіонального управління одного з правоохоронних органів Львова.

За даними слідства, військовослужбовець пообіцяв знайомому, що допоможе його товаришу уникнути мобілізації – працевлаштує до однієї з військових частин або установ, підпорядкованих Західному регіональному управлінню Державної прикордонної служби.

Свої «послуги» він оцінив у 10 тисяч доларів. За ці гроші підозрюваний мав з’ясувати деталі щодо проведення добору кандидатів на військову службу і обіцяв вплинути на колег, з якими перебуває у дружніх відносинах.

Затримали чоловіка під час отримання 5 тисяч доларів авансу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 ККУ (зловживання впливом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання військовому запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ДБР, Офіс генпрокурора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *