ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті загинув актор Володимир Федінчук

Наталя Дуляба

|

На війні з російськими окупантами загинув 31-річний актор Рівненського драмтеатру Володимир Федінчук. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

Життя артиста обірвалось 22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області.

Акторську кар’єру Володимир Федінчук розпочав у 2011 році у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі, потім перейшов у Рівненський музично-драматичний театр. Зіграв низку ролей, зокрема у «Зерносховищі» Наталки Ворожбит, «Енеїді», «Марусі Чурай», «На полі крові», «Калігулі», «Каліці з острова Інішмаан».

Випускник Теребовлянського училища культури (2012) та Рівненського державного гуманітарного університету за спеціальністю «Театральне мистецтво» (2015). Учасник народного ансамблю танцю «Сварга».

У 2023 році Володимир Федінчук здобув гран-прі ХVІІІ Всеукраїнського конкурсу виконавців художнього слова ім. Лесі Українки за монолог Юди з драматичної поеми «На полі крові» Лесі Українки.

Згідно з даними з відкритих джерел, став до лав Збройних Сил України наприкінці 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Володимира Федінчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *