ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ відбили атаки рашистів на сімох напрямках, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На 703 добу повномасштабної війни на фронті відбулося 64 боєзіткнення. Російські окупанти продовжують атакувати на сході України, найінтенсивніше – на Авдіївському напрямку. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 27 січня.

Протягом доби ворог завдав один ракетний удар, здійснив 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах України. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках агресор зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж держкордону України.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 30 населених пунктів, серед них були Єліне, Блешня, Карповичі, Леонівка Чернігівської області; Чуйківка, Іскрисківщина, Андріївка, Володимирівка, Басівка, Попівка Сумської області; Уди, Козача Лопань, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Колодязне Харківської області.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 5 атак у районах населених пунктів Синьківка Харківської області та Стельмахівка Луганської області, де окупант намагався прорвати українську оборону. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 11 атак у районах населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, серед них – Кармазинівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Серебрянка, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 6 атак у районах населених пунктів Іванівське, Кліщіївка Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку наші військові відбили 8 атак у районах населених пунктів Степове, Авдіївка та ще 12 атак – у районах Тоненького, Первомайського Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону ЗСУ. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів, серед них були Новобахмутівка, Бердичі, Авдіївка, Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати окупантів у районах Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, де влни 10 разів безуспішно намагались покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинились такі населені пункти Донецької області як Максимільянівка, Георгіївка, Побєда, Новомихайлівка.

На Шахтарському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки у районах південніше від Золотої Ниви та західніше від Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали більше 10 населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Богоявленка, Старомайорське, Зелене Поле.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку в районі західніше від Вербового Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів, серед них – Левадне, Гуляйполе, Чарівне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Лобкове Запорізької області.

В зоні відповідальності ОСУВ «Одеса» на Херсонському напрямку артилерійських обстрілів рашистів зазнав Херсон та райони населених пунктів Берислав, Антонівка, Дніпровське Херсонської області та Очаків Миколаївської області. Також противник гатив із РСЗВ по районах населених пунктів Іванівка, Антонівка Херсонської області.

«Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив одну безуспішну спробу штурму позицій наших військ», – кажуть у Генштабі.

Впродовж доби українська авіація завдала удару по 4 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ уразили один артилерійський засіб та 2 склади боєприпасів ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *