ОСТАННІ НОВИНИ

Хакери ГУР атакували російську компанію, яка працювала на оборонну промисловість

Наталя Дуляба

|

Хакери успішно знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка спеціалізувалася на впровадженні інформаційних систем у російській промисловості, в тому числі в оборонному комплексі. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Так, IPL Consulting позиціонує себе як одне з найбільш сучасних підприємств у РФ. Воно допомагає впроваджувати інформаційні системи в установах, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах російського оборонно-промислового комплексу Росії.

Руйнівну атаку проти IPL Consulting здійснили фахівці ГУР, які проникли до внутрішньої мережі компанії та знищили всю її ІТ-інфраструктуру розміром понад 60 терабайт, десятки серверів і баз даних.

«Вартість втраченого Росією цифрового масиву даних підраховується. В умовах санкційного тиску нанесені збитки для ворога є вкрай болючі. Крім того, постраждають десятки компаній РФ, які працюють на «оборонку» держави-агресора», – додають у розвідці.

Нагадаємо, нещодавно українські хакери успішно проникли у базу даних російського держпідприємства, яке виконує усі будівельні підряди для Міністерства оборони РФ, й отримали інформацію більше ніж про 500 об’єктів.

Також кіберволонтери влаштували масштабний збій у роботі провайдера, який забезпечував інтернетом держструктури Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *