ОСТАННІ НОВИНИ

Червоноградця Андрія Жигайла посмертно відзначили орденом «За мужність»

Наталя Дуляба

|

Загиблого на війні бійця «вісімдесятки» Андрія Жигайла з Червонограда нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Про це Львівському порталу повідомили у Червоноградській райадміністрації.

Відзнаку вручили дружині, дітям і матері військового.

26-річний молодший сержант Андрій Жигайло (позивний Малюк) загинув 13 червня 2023 року поблизу села Іванівське, що на Бахмутському напрямку Донеччини. Виконуючи бойове завдання, захисник отримав ворожу кулю в серце.

Андрій народився і жив у Червонограді. Закінчив Львівський військовий коледж сержантського складу Національної академії сухопутних військ та Володимирський педагогічний фаховий коледж імені Кримського. У мирному житті працював на приватному підприємстві, також був співробітником компанії «Нова пошта». У 2015 році брав участь в АТО.

З початком повномасштабної війни знову без роздумів став на захист України. Проходив службу в лавах 80 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Під час служби Андрія Жигайла неодноразово відзначали нагородами, зокрема, відзнакою Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *