ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині затримали чоловіків, які вимагали у підприємця 2 тисячі доларів неіснуючого боргу

Маркіян Рой

|

На Львівщині затримали двох зловмисників, які вимагали у підприємця з Дрогобича 2 тисячі доларів вигаданого боргу. Чоловіки погрожували потерпілому та його рідним фізичною розправою. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними правоохоронців, група осіб – так звані «смотрящі» за містами Трускавець, Борислав та Стебник, залякуванням і погрозами змушували місцевих підприємців сплачувати їм надумані борги. В такий спосіб раніше засуджені покращували своє матеріальне становище.

В одного з підприємців фігуранти вимагали 100 000 гривень. Побоюючись фізичної розправи та за відсутності всієї суми, потерпілий віддавав «борг» частинами.

Під час передачі однієї з частин боргу злочинців і вдалося затримати.

«24 січня в Трускавці оперативники УСР спільно зі слідчими ГУНП у Львівській області затримали двох «смотрящих» під час отримання від потерпілого 40 000 гривень – частини вигаданого боргу», – повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За скоєне зловмисникам може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *