ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові успішно прооперували дитину, якій роками лікували не ту хворобу

Наталя Дуляба

|

9-річній дівчинці, яку регулярно мучили болі у животі й нудота, встановили коректний діагноз, а львівські хірурги успішно усунули вроджену ваду. Про це Львівському порталу повідомили у львівському «Охматдиті».

Христинці зі Сколе – 9 років. І все своє життя вона терпіла періодичні болі у животі та нудоту. Як тільки дитина доросла до віку, коли змогла поскаржитись на болі, батьки звернулись до лікарів. Ті встановили діагноз «дискінезія жовчного міхура». Втім тривале лікування, яке було фактично дотепер, потрібного результату не давало.

Нещодавно дівчинка раптово отруїлася та потрапила до місцевої лікарні. Там Христину її дообстежили й зробили УЗД, під час дослідження у дитини виявили вроджений гідронефроз 2-3 ступеня, тож фахівці порадили звернутися до львівського «Охматдиту».

Гідронефроз – це прогресуюче хронічне розширення ниркових балій та чашок, що призводить до порушень відтоку сечі. Це призводить до стискання ниркових канальців, порушення кровотоку всередині ураженого органу та відмирання його тканин.

У Львові Христину дообстежили та прооперували. Оперативне втручання пройшло успішно, після цього ще деякий час дівчинка мала стенти, які потім забрали.

«В моменти, коли Христина, до прикладу, більше пила чи мала супутні захворювання звуження сечовивідних шляхів проявлялося найбільше. Тобто нирку роздувало і було боляче. До нас дівчинка потрапила саме тоді, коли було загострення і на УЗД було легше побачити це звуження», – розповів уролог Ігор Гримак.

Мама дівчинки Ірина каже, що дуже задоволена отриманим результатом і командою фахових лікарів львівського «Охматдиту».

«Тут лікарі від Бога, дуже людяні, добрі, щирі. Завжди вислухають, пояснять, якщо ти не розумієш. Рідко таке зустрічається», – додала жінка.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Охматдит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *