ОСТАННІ НОВИНИ

Сихову відновили подачу тепла після ймовірної атаки хакерів

Наталя Дуляба

|

У вівторок по обіді, 23 січня, мешканцям Сихова, чиї будинки обладнані індивідуальними тепловими пунктами, повністю відновили теплопостачання і частково повернули гарячу воду після ймовірної хакерської атаки. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«На Сихові відновили подачу тепла. Подачу гарячої води відновлено на 30%», – сповістив він.

Причиною повної зупинки ІТП на Сихові комунальники називають «зовнішнє втручання» у систему ЛМКП «Львівтеплоенерго». Втім цю інформацію наразі ще перевіряють правоохоронці.

Нагадаємо, у ніч на 23 січня у роботі 324 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) на Сихові стався раптовий збій, через що мешканці низки будинків залишились без тепла і гарячої води.

Тепловики були змушені у ручному режимі заново запускати їхню роботу. Станом на 09:30 було відомо, що запрацювали знову 135 індивідуальних теплових пунктів.

Додамо, ІТП, тобто індивідуальні теплові пункти, почали встановлювати у 2019 році за кредитні кошти ЄБРР. Реалізацію проєкту почали саме зі Сихова, а потім взялись розширювати на інші райони Львова.

ІТП обладнали житлові будинки, що мало дозволити львів’янам власноруч вмикати тепло, коли це потрібно, а також регулювати температурний режим і таким чином економити кошти.

Вартість усього проєкту становила 30 млн євро, із них 10 млн євро – це ґрантові кошти. Крім монтажу самих ІТП, комунальні служби провели модернізацію теплових мереж й мали переобладнати ТЦ «Південна» на альтернативні види палива.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *