ОСТАННІ НОВИНИ

Частина Сихова залишилась без тепла: підозрюють «зовнішнє втручання»

Наталя Дуляба

|

У ніч на вівторок, 23 січня, у роботі індивідуальних теплових пунктів (ІТП) на Сихові стався збій, через що мешканці низки будинків залишились без тепла і гарячої води. Комунальники підозрюють, що причиною є «зовнішнє втручання». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

«Сьогодні вночі приблизно о 02:00 стався збій у системі роботи наших ІТП. Маємо підозри на зовнішнє втручання, однак цю інформацію зараз перевіряють правоохоронні органи», – кажуть у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Загалом на Сихові перестали працювати 324 ІТП. Зараз комунальні служби у ручному режимі заново запускають їхню роботу. Станом на 09:30 запрацювали вже 135 індивідуальних теплових пунктів.

Відновити подачу гарячої води й тепла жителям Сихова планують до кінця дня.

Нагадаємо, ІТП, тобто індивідуальні теплові пункти, почали встановлювати у 2019 році за кредитні кошти ЄБРР. Реалізацію проєкту почали саме зі Сихова, а потім взялись розширювати на інші райони Львова.

ІТП обладнали житлові будинки, відтак це дозволяє львів’янам власноруч вмикати тепло, коли це потрібно, а також регулювати температурний режим і таким чином економити кошти.

Вартість усього проєкту становила 30 млн євро, із них 10 млн євро – це ґрантові кошти. Крім монтажу самих ІТП, комунальні служби провели модернізацію теплових мереж й мали переобладнати ТЦ «Південна» на альтернативні види палива.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *